logga
Bild: Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park, Göteborg, har utsett Anna Pernestål till årets samverkare. Extra glädjande då hon leder det Skogforsk-koordinerade storprojektet TREE där samverkan är nyckeln till framgång.

Priset delades ut i går när Lindholmen Science Park arrangerade sitt årliga Open Day, det vill säga "öppet hus" för besökare. Anna kunde tyvärr inte delta under ceremonin men framförde genom David Fridner från Lindholmen Science Park ett meddelande: 

"Stort tack för utmärkelsen, det gör mig både glad och väldigt stolt att få ta emot det! Jag har i mer än femton år drivit forskning och projekt som handlar om hur vi kan använda ny teknik för att ställa om till ett mer hållbart transportsystem. Det viktigaste jag har lärt mig under dessa år är att för att lyckas ställa om behöver vi se utmaningar från olika perspektiv – att olika aktörer och personer delar med sig av sina perspektiv, tankar, och utmaningar, men också är nyfikna på varandras olika perspektiv. Samverkan är absolut nödvändigt för omställningen till ett hållbart samhälle, och genom samverkan kan vi också accelerera omställningen.

"Jag vill också tacka alla fantastiska personer och organisationer som jag har förmånen att samarbeta med, i TREE-projektet och i andra projekt och sammanhang – utan er nyfikenhet på andra och er vilja att investera i samarbete hade det inte blivit någonting!"

Juryns motivering: 

Anna är en superkraft i arbetet med att ställa om transportsektorn till fossilfrihet. Med gedigen forskarerfarenhet från Scania och KTH leder hon idag samverkansprojekt för elektrifierade skogstransporter i sin roll på Skogforsk. Anna vet hur man leder ett team mot gemensamma mål och gör så att alla partners känner sig delaktiga och kan bidra med sin fulla potential.

Publicerad 2024-09-27 11:59