logga
Det blir allt viktigare att snabbt kunna omsätta ny kunskap i praktisk tillämpning och FoU-resultat ska kunna implementeras. För att få fullt genomslag krävs ordentlig systematik och ansvariga som har tid för att driva på och följa utvecklingen.

Förutsättningarna för att implementera FoU-resultat i skogsbruket är idag annorlunda mot tidigare. Bl.a. har entreprenörisering, slimmade fältorganisationer, krympande staber och en ökande komplexitet i utbudet av FoU-resultat förändrat villkoren för implementeringen.

För att åstadkomma en snabb överföring av FoU-resultat i praktisk tillämpning krävs därför att både strukturer och arbetssätt för implementering förändras. I projektet ingick implementering av flerträdshantering och beslutsstöd för transportplanering.

För att minska tiden att få FoU-resultat i praktisk tillämpning behövs några grundläggande förutsättningar vara uppfyllda, både hos de företag som ska omsätta resultaten och forskarna. Vid sidan av dessa grundläggande förutsättningar krävs en del nya angreppssätt från framför allt den forskande institutionen om implementeringsarbetet ska kunna intensifieras. Det måste också byggas in drivkrafter för att angreppssätten kontinuerligt och långsiktigt ska användas.

Nr 17-2008    Publicerad 2008-01-01 23:56

Kommentarer
Det finns ännu inga kommentarer på denna sida. Var först med att ge en kommmenter.
Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar. Var god bekräfta att du inte är robot!