logga
Hur ska de stora skogsägarna och skogsägarföreningarna bidra till att skapa produktivitets- och kvalitetsutveckling i den outsourcade skogsvården? Det är frågan som tas upp i denna rapport.

Under de senaste 10–15 åren har de stora skogsägarna och skogsägarföreningarna i Sverige outsourcat merparten av sin skogsvård till skogsvårdsföretag. I denna rapport diskuteras hur de stora skogsägarna och skogsägarföreningarna ska kunna bidra till att skapa produktivitets- och kvalitetsutveckling i den outsourcade skogsvården.

I rapporten betonas vikten av att göra en noggrann analys av den outsourcade verksamheten innan åtgärder vidtas. Analysen bör omfatta både företagen som köper tjänster och de skogsvårdsföretag som utför skogsvårdsarbetet. Vidare presenteras tre troliga huvudspår för arbetet efter analysen.

• Förbättring av outsourcad skogsvård. Här diskuteras hur de tjänsteköpande företagen kan utveckla sin personal, sina rutiner och system samt gränssnittet mot och samarbetet med skogsvårdsföretagen.

• Insourcing av tidigare outsourcad skogsvård. I detta avsnitt behandlas huvudsakligen frågeställningar och moment som bör ägnas extra uppmärksamhet om det outsourcande företagen planerar att åter börja utföra delar av eller all den skogsvård som de tidigare outsourcat.

• Ny teknik och nya produktionsmetoder. Här avhandlas bl.a. hurforsknings- och utvecklingsresultat ska kunna konverteras till praktiskdrift i den outsourcade skogsvården.

Läs mer i Arbetsrapporten nedan.

Nr 14-2012    Publicerad 2012-02-02 14:00

Kommentarer
Det finns ännu inga kommentarer på denna sida. Var först med att ge en kommmenter.
Kommentera
Skicka in
Kommentarer granskas innan publicering
Tack för din kommentar!
Vi granskar och publicerar din kommentar så snart som möjligt.
Tyvärr lyckades vi inte spara din kommentar. Var god bekräfta att du inte är robot!
Författare
Birger Eriksson
Tidigare anställd